Plezz Leave Your Link..I'll follow u back ^_^

Saturday, December 31, 2011

Sumpahan Nasi Kerabu

Assalammualaikum, hye guys..!!!!

<<----->> Wahhhh...yeahhhh kita dah di penghujung tahun 2011 kan...Alahai sedih ler plak kan, But, "WELCOME 2012"...Okey, now let me share with u all entry kali ni...Entry kali nie sal 1st time seumur hidup aku makan nasi kerabu kelantan...Kelantan terletak di pantai timur hehehe..Bagi sape yang x tahu korg pandai2 ler tanya cikgu Google yer..Before this, aku x pernah makan & x teringin pun nak beli nasi kerabu walaupun aku pergi pasar malam ke, tgk kawan aku ngah makan nasi kerabu ke. Aku x pernah tanya kawan aku "sedap ke?", "rasa cam mana?" hehehe. Aku pun xtahu kenapa & mengapa....Event aku pernah tinggal n study kat terengganu selama 3years, tidak ku jamah walaupun sekali nasi kerabu and xtahu pe rasanyer ^_^

<<----->> Pada 28 Disember 2011, menjadi detik paling bersejarah aku makan nasi kerabu utk breakfast hahaha...konon2 heaven ler kan..."adik nak mkn pe?"..."bagi nasi kerabu 1" coz masa 2 aku ternampak nasi kerabu di depan mata hehehe...yang bestt nyer aku makan nasi kerabu dgn sudu & garpu..kononnyer x nak kotor kan tangan hahaha...pas2 kwn aku sorg nie pun makan nasi kerabu jugak...tapi x menggunakan sudu & garpu..aku fikir masa 2 mayb ye saja xnak menggunakan sudu & garpu...so, xpe ler...Aku tengok kawan aku ni gaul kan sume nasi & bahan2 yg ada dlm pinggang tadi...aku just tgk jer la....ikut ler ye nak gaulkan, nasi ye kan...aku xnak gaul kan...(*berlagak sombong) hehehe...



hahaha...full pinggan kan..kan aku dah kata...aku tak reti makan nasi kerabu...tak tau nak start makan cam mana...pening kepala pikiaq...

<<----->> Then....aku pun ambik garpu & sudu utk memulakan seleraku pada pagi itu...aku ambik garpu & sudu then aku xtahu nak makan start drpd mana...hahaha....korg kan tahu nasi kerabu ada ulam2, sambal, itu ini kan...so aku fikir nak makan yg mana dulu yer...full giler pinggan aku (*thinking)...rupa2nyer baru aku tahu, kena gaulkan sume bahan2 dulu then baru leh makan & rasa heaven nasi kerabu hehehe...Patut ler aku tgk kwn aku tadi gaulkan sume..ishk2...padah x reti makan nasi kerabu & 1st time nak makan nasi kerabu...nasi kerabu sumpah aku kot hehehe....Lepas gaul sume barulah aku rasa kenikmatan nyer hehee...rasanyer not bad, sedappppp...kihkih...tapi berbeza dgn nasi kerabu negeri kedah @ org panggil nasi 100...panggil nasi 100 cz ulam2 nyer ada 100 jenis, digaul dgn kerisik, sambal, bawang dan bahan2 yang lain...klu nasi kerabu kelantan color cm purple kebiru-biruan cam laut terbentang luas, cam mata org putih, nasi kerabu kedah color brown hehehe...cam tanah hehehe...itu menunjukkan betapa unik nyer negara MALAYSIA.



konon2 heaven hahaha...tak nak kotor tangan..kihkih

<<----->> Baru ku tahu rasa nasi kerabu & cara menikmatinyer hehehe...thank you!!!!!Finally terbuka jugak hatiku utk makan nasi kerabu selama aku 22 years old & di penghujung 2011 kihkihkih...kali nie aku x ralat lagi (*wink)...klu org tny, aku blh kata -----> "sape kata aku x pernah makan & xtau makan nasi kerabu??? eleh, aku dah makan ler" hehehe...(*dlm hati malu giler bila ingt balik) hahahaha....adoiiiiii ler.....trimas kasih pakkk..Aku berjaya utk mission kali nie.. "Mission is Completed"


Tuesday, December 27, 2011

dEAth




-----> Aku ingat lagi masa aku sekolah menengah dulu kan ada "Oral Test English"...masa 2, aku form3..teacher soh kitorg cari jer ape2 story, poem or anything else tapi make sure in English ler kan...Then, kena hafal. Ikut turn sape yg kena panggil kt depan then cakap pe yg nak di sampaikan hehehe...

-----> Aku masa tue buntu jgk nak pilih tajuk pe....Aku baring2 atas katil masa tue (dok hostel) then aku pun terbuka lah buku English Literature..aku selak sehelai demi sehelai, ku tgk tajuk sume poem...Suddenly, aku tertarik & suka ngan poem THE DEAD CROW by A.Samad Said....Setahu aku masa tue, karya A.Samad Said sume hebat2 belaka..So, lastly aku pilih poem nie...hafal ler hafal dgn penuh feeling hahaha...Jgn tiba kat depan otak aku jg fill in the blank sdh...

-----> Hurm, teacher pagl aku kat depan (dup dap dup dap) bunyi jangtung aku...nerves & malu jgk aku walaupun aku sekolah perempuan sume hehehe...aku sekolah perempuan form1-3 jer...form4 aku tukar sekolah..Starting yg baik kihkihkih....sampai kt tgh2 aku lupa sekejap hahaha...blurrrr aku nak sambung pe...Lastly, aku ingt balik...nerves punyer pasal, gabra jgk aku...Lepas hbs turn aku, fuhhhh lega giler....

-----> sib bek teacher baik, bg marks kt aku pun baik jgk hehehe...hurmm, ingt lagi nama teacher ni Madam Mary Anne..Thank You Teacher..Skrg klu x silap aku, ye dah x mengajar kat sekolah lama aku tue...x tahu plak ye pergi sekolah mana...pe2 pun I wish u All the best for u life..

-----> Sampai skrg poem ni still aku ingt..begitu memberi kesan yg mendalam hehehe....

The Dead Crow
A. Samad Said
A. Samad Said was born in 1935 in Malacca. He completed
his education in Singapore, which was still part of Malaya then.
At a very young age, he enjoyed reading English novels and adventure stories.

His interest in writing  began when he worked as an editor
at Utusan Melayu, a Malay-language newspaper. From 1954,
he wrote and published many short stories dealing with Malay
society and national issues. It has been said that A. Samad Said
got many ideas for his stories by observing people and things while
riding the bus or standing on street corners.

Salina, his first novel, won him the S.E.A Writer’s Award in 1979.
Other honours include the National Literary Award in 1985 and
the ASEAN Award in 1993. Many of A. Samad Said’s works have
been translated into English, among the poem The Dead Crow.



Themes
* Environmental pollution is a serious threat to health and life.
* There is a need for environmental preservation.
* Development must be planned so that a clean environment is
preserved for future generations.

Moral Values 

* We must take steps to preserve our environment.
* We must leave a pollution-free environment for our children and future generations.
* Politicians and capitalists must take action to preserve the environment.

Monday, December 26, 2011

If I had Thousands Time

Hiding from the rain and snow
Trying to forget but I won't let go 
Looking at a crowded street
Listening to my own heart beat


So many people all around the world
Tell me where do I find someone like you girl


Take me to your heart take me to your soul
Give me your hand before I'm old
Show me what love is - haven't got a clue
Show me that wonders can be true


They say nothing lasts forever
We're only here today
Love is now or never
Bring me far away


Take me to your heart take me to your soul
Give me your hand and hold me
Show me what love is - be my guiding star
It's easy take me to your heart

Standing on a mountain high
Looking at the moon through a clear blue sky
I should go and see some friends
But they don't really comprehend


Don't need too much talking without saying anything
All I need is someone who makes me want to sing





Wednesday, December 21, 2011

Tabik Spring kat Ang






Ouwwwww....(puss in boots)....
Assalammualaikum....
Hah, sekarang kita dah penghujung tahun 2011 dah kan. Kejap jer masa berlalu dgn pantas, alih2 nak plak masuk tahun baru 2012...Alahai sedihnyer nak tinggalkan 2011 hehehe....
Pe kes kan...cam xde semangat jer bila dah hujung2 tahun ni, Tapi klu sebut jer YES mesti sume org semangat gempak giler..Ouwwwwww....YES, bkn Yes No okey...YES (Year End Sale) sape xnak kan....Masa nie ler korg leh jumpa brg2 yg korg suka dgn "BOOMBASTIC PRICE" gedebummmm...blh pengsan klu x control. silap2 blh terjatuh & ditimbusi dgn timbunan2 YES hehehe..Sekarang siap ada BIG SALE lagi hehehe, kan dekat nak christmas. Aku pun SOMETIMES xleh tgk jgk bab2 SALES ni hahaha...Aku juga mangsa keadaan YES...pe kes kan..masa shopping x ingat dunia. Itu nak, ini nak..klu boleh 1 shopping mall nak bawa blk then letak dlm umh..Ouwwww.....

Bila blk tgk pe yg dah dibeli, eh cantiknyer....wahhhh, sukanyer dapat beli nie.Besssstttt giler YES..hahaha...then start buka wallet...WHAT HAPPENNING??? where is my MONEY??? klu B.E.P "WHERE IS THE LOVE" huhuhu. Jeng, jeng, jeng mula berfikir "rasanyer cam aku beli sket jer td" "Eh,xkan tinggal byk nie duit aku?"...xpe2 dlm bank ada lagi duit aku, ada aku kisah...Next day, pergi bank nk withdraw duit...ATM pun berkata xde duit dik, duit dah hbs hehehe..Sape nak jwb? kihkihkih...Lastly, menyesal x sudah2. Nak tunggu GAJI? NEXT MONTH dik....nak tunggu LOAN? tunggu sem baru dik...AIYAAA, ini manyak susah mae...OUWWWW....kan dah kata...

Kena ler makan maggi sementara duit masuk hehehe...Bro, pinjam duit nanti aku bayar okey...

So, hah tepuk dada tanya ler selera kan..berbelanja biarlah berpada2 okey yer sume...YES tetap besssstttttt....JOM!!!!! hehehehe..Ouwwwww.....

Monday, December 12, 2011

Tip Travelling

AHAKSS....for dis entry kali ni pe kata aku nk kongsi tips ngan about travelling..!!!kecantikkan ada tips travelling of course ada tips jgk kan...hah, for travellers korg leh guna pakai tips yg aku bg nie..ala klu bkn oversea pn, dlm negara kita pun blh kn..x semestinyer nk kena pergi oversea hehehe..tp if u have money, u can do dis..btl x?? Eh, korg th x baru2 nie kwn aku ada story yg kwn ye dpt pergi continue study kt oversea, i forgot what university but klu i x salah kt U.K...MARA bagi 40, 000 utk shopping hahahah...bkn RM ok, but British pound ^_^.....omjee, klu aku dpt 40,000 tu kihkihkih...Eh dh lari tajuk plak...just nak share story ni jer kan huhuhu... Nie tips yg aku nak kasi kt korg..jeng..jeng..jeng...

21 Tips to Help You Pack for a Trip


1. Security and Keeping Details Safe

Scan your passport, passport photos and paper tickets (if not the e type) in. Store this (in an email for e.g.) in your web based email account. You can also store the details of your emergency 'lost card' telephone numbers in your web based email account so you know who to contact if your credit card or ATM card is lost or stolen. This way, even if you lose everything, you have immediate access your all important information. You can even email the details page of your passport to the embassy or consulate when applying for a new one. 

2. Split up your valuables

Split up your bank cards, cash, travellers' cheques and credit cards as much as possible in different pockets, your bags and wallet when packing. In case you do get robbed, at least you won't be strapped for cash (unless you have all your bags AND your wallet stolen of course!).

3. Nalgene/Small Bottles

Use nalgene/small bottles to pack toiletries and other small items. There are several sturdy and (very nearly) waterproof ones, with clear/see through ones being preferable (easier for security purposes post August 2006). You can also use small bottles to repack shampoo or lotions so that you don't have to always carry a big bottle with you. This is especially useful if you normally take these items in your carry-on luggage, which as of early 2007 is much more restricted than before.

4. Backpack Tips

When you are packing things into a backpack, place the lighter items at the bottom and the heavier ones on top. Your bag will feel lighter this way as the pack rests on your lower back. It is also smart to place the things you use the most on top. Dirty clothes are perfect to pack at the bottom of a backpack. 

5. Plastic Bags

It is always handy to have a few plastic bags around certain items, especially toiletries. Not only does it counter any leaking, the bags can also come in useful to keep dirty clothes in, as garbage bags or even as a makeshift umbrella. Ziplock or other airtight plastic bags are the best.

6. Pack in Plastic

Pack everything in clear plastic bags (preferably zip lock), divided into items e.g. underwear, t-shirts, shorts etc. before packing in your suitcase or backpack. One plastic bag for each type of clothing. This is extremely useful in various ways. When you unpack your bag you just take out a series of bags and you can see immediately what you want. So an overnight stay somewhere just means taking 1 item out of a bag - no rummaging!!
 In addition, if you have to unpack at customs etc, instead of having to disgorge all your clothing etc out in front of everybody, you can calmly take maybe 5/6 bags out, the contents of which can be clearly seen by the officials. To repack then is also dead easy. Just be sure not to leave your plastic bags lying around if you are travelling in nature! 

7. Clothes

Pack only what you know you will use and if you are travelling for more than three weeks, plan to wash on the road. You can cut back on the number of clothes items by packing multi-purpose clothing, for example items that can both be worn during the day and as sleepwear.

8. Split up clothes when travelling with others

When you are flying somewhere and especially if you have a few stopovers, divide the clothes between different suitcases/backpacks/bags etc. If one persons luggage doesn't arrive at the destination, they'll still have clean clothes available. Airlines generally don't compensate lost luggage for the first 24-48 hours so this will save you money if it happens to you. 

9. Separate Beach Bag

When packing to head to the beach consider pre-packing whatever you might need at the beach into a beachbag inside your backpack or suitcase. Especially if travelling with kids, this will prove a timesaver!

10. Suitcase lovers

For those using suitcases without a divider. A piece of cardboard makes an excellent divider and helps keep your clothes organized and neat as you are able to lay them out flat on the cardboard. It also makes airport inspections a lot less of a hassle as you can lift out your divider with clothes on top easily.

11. Gifts

While it is a good idea to take some small gifts with you while travelling, pre-wrapping them can be a waste of time if you are flying and your bags are opened. 

12. Flashlights or Torches

When packing a flashlight or torch (or any other item with batteries for that matter), turn the batteries around so that if the item is accidentally turned on, you won't empty the batteries. Don't forget to turn the batteries back around when using the flashlight.

13. Diaper Bag

If you are travelling with babies, then the diaper bag is an excellent place to hide your valuables. This most likely will not be the first thing to be stolen. It's also a great to use as a waste bag (even when not travelling with a child!), especially at places that do not allow you to flush toilet paper. 

14. Shoes

If you want to make sure everything else in your bags stays clean and odor free, place the shoes inside old socks and then inside airtight plastic bags (ziplock).

15. Carry-On

Keep any medication and important papers in your carry-on bag. On long flights with multiple stopovers (especially if flying via London, LA or other major airports), packing a fresh change of clothes is a good idea as bags tend to get delayed or lost on long haul, multiple stop flights. You don't want to end up stuck without medication, clothes or your important papers even if it is just for a few days.

16. Roll Technique

Somehow it seems that bags will hold more if the clothes are rolled rather than folded. If you roll in tissue paper, the clothes will also get less wrinkled.

17. Travelling to warm destinations?

If you appreciate cold drinks think of using a six-pack cooler as a toiletry bag. Once you arrive at your destination and unload your toiletries your 'toiletry bag' guarantees cheap cold drinks on the beach, no matter how remote.

18. Local Tourism Offices

The best source of information is usually local. Check out Tourism Offices to find unbiased feedback on the best accommodation to suit your needs. Excercise caution in countries where you feel the information might not be so unbiased!

19. Minimize on toiletries

Take only half a tube of toothpaste rolled up tight, store shampoo in small containers, only take half a roll of toilet paper (for emergencies only) and crush it so the middle is folded.

20. Take solid shampoo bars and tooth powder

Solid shampoo bars and tooth powder (instead of tooth paste) can be easily located on the internet and make carry-on travel in this age of liquid restriction possible. 

21. Planning on carrying a lot of luggage?

While carrying a lot of luggage is not recommendable, sometimes it is necessary in the case of relocations and so on. If you have the possibility, fly via the US as airlines will allow you 64kg (two 32kg bags) instead of the 20kg in the rest of the world. Even if it is just a stopover in the US, you will be allowed to carry the extra weight. Check with your local travel agent for the details.


Malaysian is Beautifull

Assalammualaikum....


Ok, for this entry aku nak cakap sal adat & budaya yang berlainan. Sape kata, perbezaan adat & budaya menjadi problem dlm community kita???sape kata x boleh kawin bila adat & budaya berbeza??sape yang kata x boleh tue, ANDA salah...actly, blh tapi ada caranya kan..hehehe...
Hurm, 1st time aku attend majlis keramaian yg bukan dikalangan orang melayu macam aku nie...Wahh, excited jgk aku bila dpt pergi & tgk sendiri dorg punyer caremony...this is my chance..yeahhhhh!!!!!Kalau adat orang melayu semestinyer kita dah familiar kan..Apa salahnyer kita tgk pulak adat & budaya orang lain. Knowledge jgk 2 kan...^_^
Ini aku nak cite sal aku pergi 1 majlis pertunangan, pertunangan di antara sikh vs pakistan...pertunangan kwn aku punyer kwn...ahakss, majlisnyer simple but nice & dorg punyer cara lain skali drpd kita..Petang 2, aku & kwn2 aku dtg agak awal jgk ler...kwn aku yg nak bertunang nie perempuan. Sementara tgg family lelaki dtg, aku sempat la jgk sembang2 ngan mak kpd kwn aku yg nak bertunang 2...dorg nie sikh. Auntie nie sempat ler cite kat aku sal bakal menantu ye & adat sikh hehehe...Wooowww, awesome baby...




Korg nak tahu 1st time jgk dlm hidup aku, aku minum teh tradisional org sikh...rasanyer mcm teh biasa but ada rasa sket macam bunga cengkih kot...hahaha....i guess la kan. cam herba2 sket. Color sama mcm teh tarik kita 2 (=

Aku dapat tahu, family lelaki nie pakistan islam...so kwn aku yg perempuan nie convert masuk islam...ALHAMDULILLAH...nama baru ye skrg Syamira Velvet Khan...sedap kan nama 2..Tak berapa lama kemudian, pihak lelaki sampai...before pihak lelaki nak masuk dlm umah, pihak perempuan akan letakkan sedikit minyak di sebelah kiri & kanan bakal pengantin lelaki. Then, baru blh masuk..hehehe....


After that, aku ada ler tgk ada beerapa dulang hantaran yg diberikan pada pihak perempuan. 2 helai persalinan (blum dijahit). sebiji kek, sejambang bunga and sebentuk cincin...cara dorg sarugkan cincin sama saja mcm adat melayu...pas 2, family kedua2 pihak discuss sal tarikh perkahwinan...simple & straight to the point. Memang berbeza sgt ngat adat melayu kita hehehe...Selesai sume, ada 1 lagi adat org sikh iaitu bakal pengantin lelaki & perempuan duduk di atas kerusi then family pihak perempuan akan wat 1 adat cam lebih kurang adat merestui ler kot....then bagi duit kpd bakal pengantin tadi...wahhhhh, kaya 2 hahaha...


adat masyarakat sikh........


Pihak perempuan, memberi 1 set persalinan kpd lelaki sbg hadiah....hehehe...Aku pun terfikir, owhhhh macam ni hehehe...!!!Anyway to syamira & pasangan, selamat bertunang, sebulan lg korg nak nikah kan hehehe....moga bahagia selalu...tq 






Sunday, December 4, 2011

Layan Sat Nowh Sedetik Lebih


SEDETIK LEBIH
Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu....

posmen karat : nie la klu xde keje cari keje....nak2 plak mlm yg dingin, hujan lebat x sat

Friday, November 18, 2011

Warna sama, Hati lain2

HYE, sume...
Alkisah, today nak cite sal story lecturer aku sorg nie. Orangnyer comey, suara cam fasha sandha & ibu kpd 2org anak (so far la hehehe)....she is very friendly and caring with her students. Pe2 problems gtau jer, she also a good listener. Kalau ye caring, ibarat macam ibu kita @ macam adik kakak. She is PUAN MARNIYANTI. Nak jadikan story, baru2 nie puan ada post kt wall group MALB113 (section1), section ktaorg la 2 kan...hehehe. Puan suka habiskan ayat dgn word "kan" kihkihkih...sape nak jwb?kan hehe, ape kes?kan..hahaha...sume mesti last dgn kan. Lawak jgk kadang2, sampai dah boleh hafal babe. Hah, berbalik pada story tadi..Puan suruh ktaorg pakai baju warna biru dan hitam. Dalam bahasa org puteh Blue and Black hehe. Aku pun dok fikir knp kena pakai baju biru. Ada event ke, boikot ke pe la kan. Mula2 takut jgk nak pakai, kan x pasal2 jer kena. Fikir byk kali jgk hehehe...Last2. pada class ari 2 aku pakai huhuhu...Puan cakap saja nak huru hara kan uniten hahaha..dah la uniten dah huru hara, kita tambahkan lagi, yeaayyyy. Sajer2 jer...kelassss g2 limah ^_^..




Hasilnyer, after hbs class...tetiba puan cakap "saya bawak camera tau, nak snap pic and nak upload dlm muka buku" hehehe...bkn cinta muka buku by najwa latiff ok. Perghhhh, see see my lec hehehe..cayalah puan!!!aku plak pantang dengaq orang nak tangkap gambaq. Pe lagi, aku yang pulun pi dulu...klu boleh nak msuk dlm camera 2 hahaha.. 1,2,3 cheseeeeeeeeeeee :) lagi2, snap byk lagi... 1,2,3 cheseeee...lagi2??? Makk aiii, melampau plak minah nie hahaha...i like it, u know. Asalnyer pada ari tersebut, ramai yg pakai tema. But, sayangggg dorg dah balik dulu hehehe..puan ckp, xpe2 kita snap mana yg ada. Len kali kita plan len okey!!!Okey boh kihkihkih..Hasilnyer terpapar la pic nie..muka aku yg merosakkan pic nie hahaha...sabaq ja la peah =_=

Wednesday, October 26, 2011

Lens Safety





Ok2, Aku kali nie nak share ngan korg cara2 penjagaan untuk sape2 yg menggunakan lens..Lens mmg ler nampak nice kan. Tapi, penjagaannyer jgk perlu dititik beratkan, coz nie melibatkan pancaindera kita yg x ternilai okey (=


Klu salah jaga & guna, jgn men2 buruk padahnyer...Secara x langsung blh wat seseorang tue "BLIND".. Seram kan??Ok, now let me tell u something okey...Go through the instructions :-


kOrg buka botol elok2, kang blh luka tgn...hehehe..coz aku dah pernah kena. Sakit ler jgk, tp x ler sampai cedera parah kena masuk emergency..THEN,


Step 1 : Baca betul2 cayunk bucuk2 (= NEXT,


STEP 2 : Pakai betul2 jgn korg salah plak..kang sakit plak mata dok terbeliak...kelipop,kelipop hehehe...Korg lihat ler hasilnyer bila dah pakai lens..tOmey kan..kan..kan..kan hahaha....AFTER THAT,


STEP 3 : Lepas pakai lens mesti nak buang plak kan..x kan ler nak tido pun pakai lens tue cari nahas namanyer!!!!tapi klu korg nak try pakai masa tido try rr..Wait n see pe hasilnyer...coz kwn aku dah kena. Kawan aku terlupa yg ye pakai lens then lupa plak nak remove..tgk2 mata dah ada blood kat dlm mata..Nasib baik ok, pergi jumpa doktor. Doktor bagi ubat..ALHAMDULILLAH...

NEXT STEP,


STEP 4 : Nie cara2 macam mana korg nak cuci lens after kita pakai kan...x susah pun. Just rajin & malas jer hehehe.!!!

YES,DONE!!!!!

Posmen Karat : Hah, aku harap tips nie berguna ler kat korg ye..Dapat bantu sedikit sebanyak.






Aku Suka Tengok La Weh




Ehem2, Assalammualaikum...
Lately nie, I guess mesti ramai kan yg tegiler2 & sure x sabar nak tengok slot akasia CINTA ELYSA kat tv3 kan..hehehe...Fasha Sandha & Botak berlakon kan...Best giler kot. Aku mula2 dulu x suka sgt cite nie. Tapi skrg dah suke giler. Untuk menuggu ari selasa every week rasa terlalu lama ewah2...hahaha..(x sabar nak tgk gelagat heronyer jer, cuuuweeeet cangat).!!!!


For sure, aku akan menghadap tv & make sure aku ler org yg akan take over tv dekat umah. Sape2 pun x blh tgk or tukar channel len sampai cite cinta elysa habis huhuhu..Drama Queen sekejap, menjadi pemerintah pada saat dan ketika itu. Lepas 2, lantak korg ler nak tgk cite ape2 pun. Klu x wat macam 2 kan ada yg kena kungfu panda dgn aku..(jgn men2)..but still cute kihkih.


Story cite nie mmg best, tabik ler pada sume warga keje yg wat drama nie...Hero yg sgt2 annoying akhirnyer tersentuh hati, romantik dan menggalas tanggungjawab yg diberi. Hero yg slumber dek jer hehehe...klakar kot. Tak pandai nak tunjukkan kasih syg hahahaha..5 STAR..kOrg bagi brape star??Cayaaaa lah!!!!story pun simple jer, rileks jer bila tgk, x ler serabut sgt nak fikir kan....


Paling aku suka dialog nie, samseng bkn saja blh pecahkan cawan tapi kepala pun samseng sanggup pecahkan..hehehe..sampai mak su pun sgt terkejut. Watak mak su pun walaupun jahat, tapi cayalah...tabik spring!!bkn senang kot nak bwk watak mcm 2....kena expression yg lebih from inside beb. 


Hurmmm, pada sape2 yg x tgk cite ni kan3. try korg tgk cite ni, mesti korg suke....bezzzz kot. Now, cite ni dah sampai episod 7 hehehe...sambil makan maggi depan tv hehehe... No,No,No...not gud for ur health hehehe...


Ok ler, selamat menonton....Brape bintang????bkn twinkle2 little star yer....@_@

Monday, October 24, 2011

Life + Crazy = Lazy

HELLOOOO....toing, toing, toing hehehe....First of all, pa habaq?how r u??fine??hurmm, i hope everything ok la yer!!! Klu x fine pun, wat2 ler fine yer heheh. Eh lama jgk kan x jenguk2 blog. Rasa rinduuuu sgt2 hehehe, patut ler mata kanan berkelip2 hehehe..(klip2 mcm klip2 hehehe) 


Rupa2nyer ada org rindu hahaha..Jeng3x...Sape lagi klu bkn entry kan3..Sory, lately byk sgt assignment + project + sketsa + presentation = CRAZY hehehe...u make my life so trouble hehehe, once again THANK YOU yer ^_^...sampai otak aku pun ikut lwn jam dh (lwn jam????) Macam2 keje nak kena wat, dah wat half pas2 kena plak reject...cari plak tajuk len..mcm mana 2, otak pun dah pusing2 pening lalat....mcm lagu p.ramlee kg pening lalat 2 hah..olololo tomey2 nyer...


A'ahhh lupa plak, to all my frenz yg beragama hindu, i wish HEPY DEEPAVALI..klu ad maruku or ladoo bwk mai cni sket neh, bkn pa nak rasa hehehe..1 MALAYSIA. Btw, aku actually x sabar nak blk umah..home sweet home..cuti raya aidiladha la katakan. Bila lg nk ambik chance blk kg. Klu ari2 besa mmg xde chance ler nak blk. Rinduuuu ibu........miss u so much ibu!!!!and rindu jgk kat siblings aku hehehe...jgn touching2 ok nak sebut nama makk aiii takut ambik masa lama sgt. Owh2, lupa plak kat sume my nephew and niece hahaha..kang ada plak yg touching sampai lari umah...Rinduuu beb...!!!!


Of course, rindu sgt2 masakan ibu hehehe...mmg pOwer rr!!!Pas2 rindu dgn lembu2 yg dlm kandang..bucuk2 hehehe. Then, rindu nak makan rojak buah & mee udang kt pantai merdeka..Fuhh, makan sambil kena angin pantai best jugak nie..Fuyoooo, pakai skirt angin dtg mula terangkat..(tersimpul2 malu) hahaha.Hati2 klu nak pakai skirt pergi pantai ^_^


Si kucing hitam, kO dah beranak ke blum???brape ekor ko branak kali nie???sape jadi bidan??Hah, tgg aku balik nak ziarah ko..nak tgk anak ko muka cam bapaknyer or macam ko kihkih...Kos hospital dah bereh blum?Ko jgn nak bertangguh plak hutang ko...walaupun ko nie annoying, tapi syg jgk rr kat ko...hehehe...olololo, michiu.




To my mum, i'll try my best to be the best for you...i love you forever and ever...I won't be here without you mum.



Saturday, October 15, 2011

UNITEN Convocation 2011


Asssalammualaikum, first of all nak wish congaratulation to all uniten's student because ari ni u all punyer majlis kan hehehe...Anda diraikan dgn hasil yg dituai sejak sekian lama berusaha huhu...So, of coz best giler kn3...Alahai, x sabar rasanyer nak convo jgk heehehe...jeles tgk senior2 dah graduate..Sabar jer la kihkihkih....

Huhuhuhu...touchingnyer bila baca VC's punyer mesej...!!!!caya lah beb...






Thursday, October 6, 2011

Male vs Female Language


Lumrah....lelaki di ciptakan sgt berbeza drpd perempuan...samada dari segi fizikal, pertuturan, hati naluri & lain2..Allah S.W.T ,menciptakan lelaki dan perempuan sgt unik & istimewa. So, kita sbg manusia x blh nak mempertikaikan. 

Entry kali nie, aku nak share ngan korg sket sal sifat lelaki & perempuan..Actly, aku pun baru tahu hehehe...nie pun coz aku ambik subjek ni & lec aku gtau huhuhu..At least, after dis aku sbg perempuan fhm ler sket sebanyak sal org lelaki kan...cam 2 jgk org lelaki, pasni fhm la kn sal org perempuan hehehe..coz manusia diciptakan secara berpasangan...So, x rugi klu kita cuba memahami org lain. Barulah org akn cuba fhm kita. Right???

Aku pun bkn ler pro sgt kan bab2 nie...But, i'm just want to share with u...Aku tahu korg lagi advance bab2 nie hehe. Klu kita sbg, org perempuan menjadi ketua di ofis or di mana2 saja. Kita x blh terlalu emotion & menggunakan female language..Hah masa nie kita change sket cara kita kpd male language..Klu x, nnt kena cOp singa garang..xpun akan kena "hah nie yg aku x suka bos perempuan..perangai asyik nak emo jer dah garang..suka itu suka ini..bla bla bla bla..byk lg kan..teng2, takut jgk kan x kawin2 hahaha.

Imagine mcm cite "BINI2KU GENGSTER" hehehe...Pencapaian diutamakan, suami didahulukan..Eh, mcm pernah dgr jer motto ni hehehe...kOrg dah tgk blum???hehehe..



Sketsa punyer cite..MALB113 CISB113

ASSALAMMUALAIKUM SUME...



Hahahaha...yesterday aku ada g class bahasa melayu korporat coz ada briefing sal sketsa yg ktorg kena wat like cam tugasan ler kan. Actly, aku ambik lec lain iaitu Puan Marniyati Md.Nor hehehe..bezz, klakar orgnyer & so sweetttt...ingatkan x married lg, baru nak suggest kat cousin hahaha...tgk2 dh married ^_^....sorry lec, just kidding hehehehe..Class mlm 2 conduct by Dr. Mardian Shah. 


Aku masuk lewat jgk rr coz tgg member punyer pasal last2 member x datang, agak malu jgk rr aku nak masuk. Masa 2 kwn aku yg sorg lg dh masuk class, aku tny ye eh lec ok x & takut nak masuk. Padahal masa aku tny kwn aku 2, aku dok dpn class jer hahahaha. Takut pun ada jgk coz ni 1st time aku attend Dr. Mardian punyer class..Bkn pe, mn tahu ye mrh ke klu org dtg lewat kan..But, aku masuk jgk aku tgg org ramai yg dtg lewat masuk baru aku masuk hahahaha...amacam, pandai x aku??? kOrg nak tahu, students yg masuk lewat kena g depan & introduce diri hehehe...dgn gaya & intonasi ^_^ Aku rasa agak nasib baik malam 2 coz masa aku masuk 2, aku terus duduk kt tempat kosong di blkg then kebetulan Dr.Mardian x prasan & aku rasa ada kwn2 dlm class 2 pun x prasan hehehe...mayb sbb aku kecik kot hahaha...See, kelebihan org kecik huhuhu...!! Suka ler class ye, cam x borink  la..byk jokes weh..mmg terbaikkk la...yg penting blh hilangkan mengantuk ^_^

Dr.Mardian briefing sal sketsa, makkk aiii kena berlakon sketsa pulak...Aku ingatkan sem ni x kena mana la tahu kn tukar lec, that why aku ambik class Puan Marniyati. Last2 kena jgk....Dh nasib bdn hehehe...Ape pun x blh..Aku xdpt nak imagine cam mana aku berlakon sketsa hahahaha...klakarnyer..Byk jgk yg lec gtau cam guidelines, intonasi, plot & mcm2 la...aku dh rasa mcm masuk Akademi Aswara la plak hahaha...belajar benda2 cam ni. Salah course ke, salah ipt ke aku pun x tahu hahaha...Harap2 aku berlakon nnt x ler hancur lebur kihkihkih...Section ktorg tema bunga2 hehehe...cam group aku, group bunga teratai...we have 10section & 80 group for dis semester...woooowww, amazing byk 2 kn...so kena be creative & bersaing secara sht walafiat hehehe..Sketsa akan di pentaskan pada week10.

Hah, klu korg nak tahu sketsa pe???waiiiiitttt hehehe...coz skrg baru week3, nnt aku akn upload utk korg..InsyaAllah...

Hah, 1 lg aku kena plak berlakon dlm tajuk "Sexual Harrasment at Work"...Adoiiii, dah mcm actress hahaha..ni utk subject len plak. Aku pun xth pe kena mengena lakonan ni dgn subjek yg aku ambik utk 2nd year ni, iaitu Fundamentals Of Information System (FIS)....dlm erti kata sem ni byk acting & propaganda hahaha...Ahakss, jgn fikir negatif ok..kebetulan group aku kena title nie hehehe...But, kira ok ler kan at least kita dpt knowledge & tahu yg benda mcm mana yg kita kena elakkan then how kita protect kita punyer diri....Hah, klu nak tahu cam mana lakonan nie tgggg......hehehhe...Week9 baru akn d presentkan huhuhu...nnt aku akan upload yer...

Ok la...aku pn dah penat sgt nie...mana tidaknyer bz sgt2...the whole day leh rehat kejap jer..hmmm...thank you yer coz sudi baca entry aku...and thankz a lots to my fans & followers...muahhhhh.....sgt2 menghargai korg punyer support hehehehe....daaaaa....
  

There was an error in this gadget

Terbaik Dari Ladang Hijau

Kalau ang rasa berani, cantik @ hensem..komen rr

Hubungan Blog 1 Dunia....Thank You so much :))

free counters