Plezz Leave Your Link..I'll follow u back ^_^

Wednesday, October 26, 2011

Lens Safety





Ok2, Aku kali nie nak share ngan korg cara2 penjagaan untuk sape2 yg menggunakan lens..Lens mmg ler nampak nice kan. Tapi, penjagaannyer jgk perlu dititik beratkan, coz nie melibatkan pancaindera kita yg x ternilai okey (=


Klu salah jaga & guna, jgn men2 buruk padahnyer...Secara x langsung blh wat seseorang tue "BLIND".. Seram kan??Ok, now let me tell u something okey...Go through the instructions :-


kOrg buka botol elok2, kang blh luka tgn...hehehe..coz aku dah pernah kena. Sakit ler jgk, tp x ler sampai cedera parah kena masuk emergency..THEN,


Step 1 : Baca betul2 cayunk bucuk2 (= NEXT,


STEP 2 : Pakai betul2 jgn korg salah plak..kang sakit plak mata dok terbeliak...kelipop,kelipop hehehe...Korg lihat ler hasilnyer bila dah pakai lens..tOmey kan..kan..kan..kan hahaha....AFTER THAT,


STEP 3 : Lepas pakai lens mesti nak buang plak kan..x kan ler nak tido pun pakai lens tue cari nahas namanyer!!!!tapi klu korg nak try pakai masa tido try rr..Wait n see pe hasilnyer...coz kwn aku dah kena. Kawan aku terlupa yg ye pakai lens then lupa plak nak remove..tgk2 mata dah ada blood kat dlm mata..Nasib baik ok, pergi jumpa doktor. Doktor bagi ubat..ALHAMDULILLAH...

NEXT STEP,


STEP 4 : Nie cara2 macam mana korg nak cuci lens after kita pakai kan...x susah pun. Just rajin & malas jer hehehe.!!!

YES,DONE!!!!!

Posmen Karat : Hah, aku harap tips nie berguna ler kat korg ye..Dapat bantu sedikit sebanyak.






No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Terbaik Dari Ladang Hijau

Kalau ang rasa berani, cantik @ hensem..komen rr

Hubungan Blog 1 Dunia....Thank You so much :))

free counters