Plezz Leave Your Link..I'll follow u back ^_^

Saturday, December 31, 2011

Sumpahan Nasi Kerabu

Assalammualaikum, hye guys..!!!!

<<----->> Wahhhh...yeahhhh kita dah di penghujung tahun 2011 kan...Alahai sedih ler plak kan, But, "WELCOME 2012"...Okey, now let me share with u all entry kali ni...Entry kali nie sal 1st time seumur hidup aku makan nasi kerabu kelantan...Kelantan terletak di pantai timur hehehe..Bagi sape yang x tahu korg pandai2 ler tanya cikgu Google yer..Before this, aku x pernah makan & x teringin pun nak beli nasi kerabu walaupun aku pergi pasar malam ke, tgk kawan aku ngah makan nasi kerabu ke. Aku x pernah tanya kawan aku "sedap ke?", "rasa cam mana?" hehehe. Aku pun xtahu kenapa & mengapa....Event aku pernah tinggal n study kat terengganu selama 3years, tidak ku jamah walaupun sekali nasi kerabu and xtahu pe rasanyer ^_^

<<----->> Pada 28 Disember 2011, menjadi detik paling bersejarah aku makan nasi kerabu utk breakfast hahaha...konon2 heaven ler kan..."adik nak mkn pe?"..."bagi nasi kerabu 1" coz masa 2 aku ternampak nasi kerabu di depan mata hehehe...yang bestt nyer aku makan nasi kerabu dgn sudu & garpu..kononnyer x nak kotor kan tangan hahaha...pas2 kwn aku sorg nie pun makan nasi kerabu jugak...tapi x menggunakan sudu & garpu..aku fikir masa 2 mayb ye saja xnak menggunakan sudu & garpu...so, xpe ler...Aku tengok kawan aku ni gaul kan sume nasi & bahan2 yg ada dlm pinggang tadi...aku just tgk jer la....ikut ler ye nak gaulkan, nasi ye kan...aku xnak gaul kan...(*berlagak sombong) hehehe...



hahaha...full pinggan kan..kan aku dah kata...aku tak reti makan nasi kerabu...tak tau nak start makan cam mana...pening kepala pikiaq...

<<----->> Then....aku pun ambik garpu & sudu utk memulakan seleraku pada pagi itu...aku ambik garpu & sudu then aku xtahu nak makan start drpd mana...hahaha....korg kan tahu nasi kerabu ada ulam2, sambal, itu ini kan...so aku fikir nak makan yg mana dulu yer...full giler pinggan aku (*thinking)...rupa2nyer baru aku tahu, kena gaulkan sume bahan2 dulu then baru leh makan & rasa heaven nasi kerabu hehehe...Patut ler aku tgk kwn aku tadi gaulkan sume..ishk2...padah x reti makan nasi kerabu & 1st time nak makan nasi kerabu...nasi kerabu sumpah aku kot hehehe....Lepas gaul sume barulah aku rasa kenikmatan nyer hehee...rasanyer not bad, sedappppp...kihkih...tapi berbeza dgn nasi kerabu negeri kedah @ org panggil nasi 100...panggil nasi 100 cz ulam2 nyer ada 100 jenis, digaul dgn kerisik, sambal, bawang dan bahan2 yang lain...klu nasi kerabu kelantan color cm purple kebiru-biruan cam laut terbentang luas, cam mata org putih, nasi kerabu kedah color brown hehehe...cam tanah hehehe...itu menunjukkan betapa unik nyer negara MALAYSIA.



konon2 heaven hahaha...tak nak kotor tangan..kihkih

<<----->> Baru ku tahu rasa nasi kerabu & cara menikmatinyer hehehe...thank you!!!!!Finally terbuka jugak hatiku utk makan nasi kerabu selama aku 22 years old & di penghujung 2011 kihkihkih...kali nie aku x ralat lagi (*wink)...klu org tny, aku blh kata -----> "sape kata aku x pernah makan & xtau makan nasi kerabu??? eleh, aku dah makan ler" hehehe...(*dlm hati malu giler bila ingt balik) hahahaha....adoiiiiii ler.....trimas kasih pakkk..Aku berjaya utk mission kali nie.. "Mission is Completed"


2 comments:

  1. heaven ler sgt kannn.....ambik skali, x reti makan..

    ReplyDelete
  2. nasiiiii kerabu oh nasi kerabu, styleeeee

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

Terbaik Dari Ladang Hijau

Kalau ang rasa berani, cantik @ hensem..komen rr

Hubungan Blog 1 Dunia....Thank You so much :))

free counters