Plezz Leave Your Link..I'll follow u back ^_^

Monday, February 20, 2012

Biar Sampai ke Bintang

Assalammualaikum :)
Just nak share ngan korg, lagu nie membawa makna yang mendalam dalam jiwa aku...not about love, but about my life....I'm always thinking, something could be happend in my life. kata pepatah "tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu" kan...so secara tak langsung, this song give me more inspiration to grow up as well....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini

Aku tahu bukan mudah
Tapi mimpi ini harus aku
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini

Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita

Wednesday, February 15, 2012

Hati Senja Gundah

Tak siapa tahu isi hati kita..Tak siapa tahu apa yang bermain di fikiran kita..Tak siapa tahu apa yang akan berlaku kepada kita...right?....Kenapa Allah menguji kita dengan pelbagai dugaan. Jawapannyer Allah sayangkan kita, Allah sayangkan hambanyer.Allah nak tgk sejauh mana kesabaran, ketabahan dan ketaqwaan kita kepadaNya. Tetapi Allah tidak akan meguji hambaNya lebih daripada kemampuan hambaNya. Jangan disalah ertikan apa yang terjadi. Percayalah pada qada dan qadar..

Kita hanya manusia biasa, hanya mampu merancang tapi Allah yang menentukan..sayu hati bila aku mengingatkan kembali apa yang terjadi. Mengenangkan kembali sejarah dulu, (*sambil mendengar lagu new boyz masa zaman dorg muda2 dl hehehe...meraung*)...pernah tak dengar lagu tue???? So, in curly bracket {tanda soal } kemana kaki mahu melangkah?? to west, east, north or south??? Hati gundah gulana since a few days nie...Why like that?why like this? What wrong? kepala otak pun dah macam aku ni sorg ahli pahlawan, meletup dalam kepala macam nak cari strategi untuk berperang..."Fight for you love" and "Fight for you right". 

Kemana cinta pergi??? cinta tak pergi ke mana2. Cinta ada dalam hati kita...Cinta pada manusia akan mati. Tetapi cinta pada Allah kekal abadi..(*pernah dengar pepatah ini)...? 

Teringat plak aku kisah "Gemersik kalbu"...touching giler tengok akasia tue...perasaan benci menjadi cinta hehehe..lastly, hepy ending.....

Berbalik kepada kepala serabut macam roti jala kat pasar malam (*lapaq roti jala mak)....bila kita kenal orang tue baru kita tahu hati budi. Tak kenal maka tak cinta. Bukan suruh pi dok bercintan-cintun....(*lapaq plak maggi cinta)..maksudnyer kat sini, barulah kita dapat mengenali orang tue dengan lebih closely...ececeh....Tapi bila ada pertelingkahan macam cite storm rider, then kat sini lah barulah semua benda yang tersirat akan jelas and terang benderang macam sportlight kat warehouse..(*mana darat, mana laut)Masa nie barulah proses post moterm akan dilakukan.

sehinggalah, ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

satu persatu akan dinilai.......DONE...



posmen karat >>> saja nak tunjuk my new shoes hahahha...






Friday, February 10, 2012

Trends K-POP

Fuhhh...Korg pernah dengar K-POP??? of course, pernah kan...sekarang aku tengok dah jadi trend remaja ikut menyukai music, dressing ala-ala korea, kasut pun nak macam korea, makeup and macam2  lagi hehehe..Bukan remaja saja malah budak2 pun dah mula tahu K-POP..cayalah budak2 sekarang.Kalau zaman dulu macam "katak dibawah tempurung" but now, everything boleh jadi macam kata yg kita selalu dengar dunia dihujung jari.
Kalau aku berjalan2 di sopping mall pun banak yg ak dengar dorg pasang lagu korea..Anak saudara aku pun bukan main lagi, minat tahap cipan ngan K-POP..bukan saja music, but korean movie pun minat bagai tahap dewa ~ngeeee~.....




Aku pun mula2 dulu mana minat sgt K-POP pe bagai nie...langsung tak tahu, sehinggalah anak saudara aku mencetuskan fenomena dalam thumbdrive & laptop aku...aku try ler dengar best ke erk...Firstly, aku dengar boleh la..not bad!!!! 2nd day, best jugak...3rd day wooowwww awesome...gojes....artis K-POP yang setahu aku yang meniti dibibir setiap penggemar K-POP seperti superjunior, 2ne1, snsd (girl generation), ss501 and lagi..lagi & lagi hehehe...but, aku tak ler sampai sawan dengan K-POP nie...kalau yang terlebih ubat K-POP sampai ada jenis manusia yang konon2 nak cari awek/bf cam korean. Then dressing pun nak korea jugak..ishk2, memang sawan sungguh ler hehehe...




u know what, i love malaysian punyer music..sape lagi yang nak support our band & music, kalau bukan kita sebagai rakyat malaysia. Music malaysia pun ada kualiti jugak & boleh menembusi international award & music...such as yuna. Gua bangga ler beb, artis yang memakai hijab boleh sampai ke tahap yang membanggakan kita. Sape kata artis yang memakai hijab tidak boleh berjaya. kalau sape yang kata artis yang memakai hijab tak boleh sampai kemana...u r wrong...!!!!totally wrong!!!



My Empty Heart


I refused to believe that it could be so,
There's no way that I'm in love with you,
I lied to myself that it's just a petty jealousy,
That I must be feeling lonely, but I cannot hide it anymore.

I think I love you
But it must be so, cause I miss you
Without you,
I cannot do anything,
And you are always on my mind,
So seeing this, it must be,
I was unaware,
But now I can see that
Your presence have delved deeply into my heart.

We are not meant for each other, and being friends is the best thing for us,
There isn't a single thing we have in common,
So I claimed there's no way we can be lovers,
But I don't want to make excuses anymore.

I think I love you
But it must be so, cause I miss you
Without you,
I cannot do anything,
And you are always on my mind,
So seeing this, it must be,
I was unaware,
But now I can see that
Your presence have delved deeply into my heart.

Why didn't I know that it was you,
Why couldn't I see it when it was right in front of me,
It was beside me all along,
But only now can I see love.

I think I love you
But it must be so, cause I miss you
Without you,
I cannot do anything,
And you are always on my mind,
So seeing this, it must be,
I was unaware,
But now I can see that
Your presence have delved deeply into my heart.


" Life without love is like a tree without blossoms or fruit "
Khalil Gibran


Wednesday, February 1, 2012

BB1M :))

Hahahahaha.....Hyeeee!!!!
Yeayyyyy...Yeayyyy...dapat baucer buku 1Malaysia (BB1M) ari nie....Ramai giler datang ambik baucer ari nie kat DSS (Dewan Sri Sarjana, Uniten)..x terkecuali aku hehehe.....Esok nak dapat baucer, malam ni aku dah tak boleh tidoq...excited bagai nak naik ke bulan, macam angkasawan negara. THEN, tell the moon...ko ada????Dalam fikiran telah melayang2 memikirkan apa yg hendak dibeli...RM200 tue beb.Nak beli chicken chop, of course ler dah tak boleh kan..Nie bukan kupon hari sukan or hari kantin masa sekolah dulu2 ~ngeee~
 By the way, ape2 pun gunalah dengan bijak....thanksss!!!!!!syiookkk macam kera dapat bunga...


Pelajar beratur menunggu giliran untuk mengambil BB1M..Macam2 gelagat yg boleh dilihat hehehe...Al maklumlah baucer free kihkihkih....sape yg xnak kan..kan3???


Nie plak tempat beratur untuk DEGREE-COIT....aku beratur kat sini ler tadi...beratur ikut no kaunter yg telah ditetapkan oleh pihak universiti...Jeng...jeng...jeng...


Hahaha....yeayyyy, ini BB1M saya...jangan jual tau, nanti kena tangkap kang x pasal2 kena hehehehehe..ingat2 tau....pastkan no ic tertulis pada setiap helai baucer tau!!!!!!


Guna BB1M dengan cara yg betul yer kawan2...:)) Jangan wat searangan tau....
There was an error in this gadget

Terbaik Dari Ladang Hijau

Kalau ang rasa berani, cantik @ hensem..komen rr

Hubungan Blog 1 Dunia....Thank You so much :))

free counters