Plezz Leave Your Link..I'll follow u back ^_^

Thursday, March 1, 2012

Tips Kecantikan A.Y.H >> Mau Cantik?




HyE, everyone....Lately nie, tak sempat nak update blog yang dah macam tempat burung layang-layang wat sarang. Sekarang pun ada masa curi sket2 untuk tulis entry. OK!!!! By the way, aku sering ditanya macam mana aku nie jaga muka, apa aku pakai and etc...(*blurrr) coz i'm not a  beauty princess or buka SPA ke pe kan..aku bukan lah pandai sangat dalam bab2 macam nie hahaha...But, i try to give the best tips for u guys hehehe...

Ok, macam mana aku jaga muka erk...???let me think first apa routine aku wat everyday..Hah, untuk pastikan muka korg kurang naik pimple and blackhead..tak dak gunung-ganang cam volcano yg menanti hari untuk meletup & meluahkan laharnyer...

Firstly, makesure korg cuci muka after kuar seharian & makeup...if u all pakai makeup, makesure sume makeup yg melekat dan bertempet  kat muka dicuci dulu before korg nak cuci muka dengan gentle cleansing form. For makeup, aku suggest korg cuci guna makeup remover or minyak such as johnson baby or zaitun..Coz this oil can remove your makeup gently and make your skin softly sayangggg :))

After, korg cuci ngan makeup remover & oil tadi. Korg cuci keseluruhan muka dengan Deep Cleansing Milk. Aku suggest Deep Cleansing Milk (Pine Pollen) from Bio-essence. It cleanses the skin gently and effectively removes all traces of makeup and impurities without stripping the skin of its natural moisture levels. This gentle formula makes it safe for use on your eye, face and neck area, leaving skin soft and clean after use, without any feeling of greasiness. Ia boleh hilangkan blackhead & blackwhite...Perghhhhhhhhhhh....suka kan hehehe...


WHY????, Because Bio-Essence Deep Cleansing Milk (with Pine Pollen) is enriched with Pine Pollen, Ginseng, Aloe Vera and Cucumber extract to cleanse the skin throughly and gently. Then, sesuai untuk sume jenis kulit. Ada vitamin A, C & E. You should try this.


Then baru korg cuci muka Gentle Cleansing Form ok!!!! Hah, before tidoq jangan lupa cuci muka tau...pastikan muka korg boleh bernafas dgn baik yer. Seperti kita dapat menghirup udara yg segar bugar yer ladies & gentlemen..JANGAN TIDO DGN MUKA YANG MASIH ADA MAKEUP!!!And kalau korg nak tahu, at the same time i am use 3 skin cleaners secara bergilir-gilir. Sape2 yg sensitive skin jangan tiru aksi ini. DANGEROUS!!!!!  Kalau perlu pakai night cream, korg pakai la..hehehe... Tapi aku malas pakai night cream hahahaha....

Ok2, move the next session hehehehe....(*bila masa plak aku tukar course nie*).  Before nak pakai sunblock, korg pakai dulu toner. Toner (Bright white clarifying softener) from Bio-Essence memang terbaikkkkkk......Sebab apa aku cakap terbaik, sebab bila korg tenyeh toner nie ngan kapas kat korg punyer muka. korg akan rasa kelembapannyer (*suka tahap nak naik roller coster)....hehehe...and kalau korg tenyeh lagi kat muka korg, sume daki2 kat muka korg akan kuar and nampak kat kapas tue..try la kalau nak tahu. Secondly, masa korg nak kuar gi jalan2 ke, nak kuar riuh-rendah celebrate besday mak cik senah ke, makan ketam besaq ke or watever la kan...If waktu siang, korg pakai sunblock tau. For those, yg muka cepat sangat burn, makesure guna. Maklum lah kt malaysia nie cuaca panas terik. Mesti korg tak nak muka korg ada line sebelah cerah, sebelah malam hehehe....kalau korg nak ada tag line pun boleh. Kalau waktu malam, tak payah la pakai, aku x pakai pun hehehe.....



1 minggu sekali, korg manjakan muka korg dengan mask...ala-ala spa gitu hehehe....kalau korg lagi rajin, 1 minggu 2x pun ok jugak. Beli mask yg dah siap pun boleh. Sekarang macam2 ada hehehe...buy 1, free 1..more lovely kihkih...Nak2 time sales kan, korg borong jer banyak2. Selain itu, aku juga amal amalan tradisional kihkihkih.....Sape kata amalan tradisonal kolot, eh tak lah....ok jer aku amal :))

Aku rasa dah cukup kot, tips yang aku bagi so far....IMPORTANT!!!! CHOOSE THE RIGHT PRODUCT FOR YOUR SKIN.. Selamat mencuba....A.Y.H


----->>> Next tips cam mana nak makeup...see u soon :)))








No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget

Terbaik Dari Ladang Hijau

Kalau ang rasa berani, cantik @ hensem..komen rr

Hubungan Blog 1 Dunia....Thank You so much :))

free counters