Plezz Leave Your Link..I'll follow u back ^_^

Monday, January 30, 2012

Tragedi Di Kampung Saya

Assalammualaikum...balik cuti semester baru2 nie, sungai kat kampung aku di kejutkan dgn tragedi seorang lelaki yg baru pulang dari Mesir telah jatuh sungai yg berhampiran. Kejadian nie berlaku pada 26 Januari 2012. Budak lelaki nie pulang bercuti di kampung, dan akan menamatkan study dlm masa 4 bulan lagi. Umur baru 20an. Menurut saksi, katanyer ye ternampak budak lelaki ni turun ke batu yg berada pada tebing sungai untuk mengambil wudhuk. Tiba2, ye tergelincir dan terus jatuh ke dalam sungai....Saksi kejadian mendengar laungan meminta tolong. Baru nak g tolong, tengok2 dah xde. 


usaha mencari sedang dilakukan.....

Hmm, usaha mencari giat dilakukan dgn pelbagai cara...Orang kampung turut membantu bomba dlm usaha menyelamat & mencari mangsa. Masa nie aku pun g tengok pe yg berlaku kat sungai....Dalam masa 2 hari jgk ler baru jumpa mayat budak lelaki nie. Tue pun setelah majlis bacaan yaasin diadakan di rumah mangsa oleh seorang ustaz. Termasuk kejadian nie, dah kali ke3 kejadian orang mati lemas kat sungai nie....2 tahun lepas, seorang budak darjah 6 meninggal dunia, lemas di sungai nie juga...SUNGAI BESAR KUALA MUDA...


sungai ini lah saksi kejadian...

Moral of the story, sentiasa lah kita mengingati Maha Pencipta..Allah S.W.T....Ajal maut, jodoh pertemuan sume di tangan Allah S.W.T. Dia tidak akan mengawalkan @ melewatkan walaupun sesaat...kepada family mangsa moga bersabar dgn dugaan Allah S.W.T...AL-FATIHAH...moga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman.InsyaAllah....

1 comment:

There was an error in this gadget

Terbaik Dari Ladang Hijau

Kalau ang rasa berani, cantik @ hensem..komen rr

Hubungan Blog 1 Dunia....Thank You so much :))

free counters