Plezz Leave Your Link..I'll follow u back ^_^

Monday, January 30, 2012

Tragedi Di Kampung Saya

Assalammualaikum...balik cuti semester baru2 nie, sungai kat kampung aku di kejutkan dgn tragedi seorang lelaki yg baru pulang dari Mesir telah jatuh sungai yg berhampiran. Kejadian nie berlaku pada 26 Januari 2012. Budak lelaki nie pulang bercuti di kampung, dan akan menamatkan study dlm masa 4 bulan lagi. Umur baru 20an. Menurut saksi, katanyer ye ternampak budak lelaki ni turun ke batu yg berada pada tebing sungai untuk mengambil wudhuk. Tiba2, ye tergelincir dan terus jatuh ke dalam sungai....Saksi kejadian mendengar laungan meminta tolong. Baru nak g tolong, tengok2 dah xde. 


usaha mencari sedang dilakukan.....

Hmm, usaha mencari giat dilakukan dgn pelbagai cara...Orang kampung turut membantu bomba dlm usaha menyelamat & mencari mangsa. Masa nie aku pun g tengok pe yg berlaku kat sungai....Dalam masa 2 hari jgk ler baru jumpa mayat budak lelaki nie. Tue pun setelah majlis bacaan yaasin diadakan di rumah mangsa oleh seorang ustaz. Termasuk kejadian nie, dah kali ke3 kejadian orang mati lemas kat sungai nie....2 tahun lepas, seorang budak darjah 6 meninggal dunia, lemas di sungai nie juga...SUNGAI BESAR KUALA MUDA...


sungai ini lah saksi kejadian...

Moral of the story, sentiasa lah kita mengingati Maha Pencipta..Allah S.W.T....Ajal maut, jodoh pertemuan sume di tangan Allah S.W.T. Dia tidak akan mengawalkan @ melewatkan walaupun sesaat...kepada family mangsa moga bersabar dgn dugaan Allah S.W.T...AL-FATIHAH...moga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman.InsyaAllah....

Makeup Class

HYE, sume....hepy chinese new year kepada yg menyambutnyer..tahun ni, tahun naga air hehehe...
I'm just want to share with u guys sal makeup class yg member  aku wat baru2 nie....nice & awesome :))
Aku pun join jgk hehehe...


nie member aku yg wat makeup class...jgn ngorat tau, dah jd wife org nie :))



Nie touch by AEN YONG HASHIM...this is my niece




Monday, January 2, 2012

Madu Lebah Tersayang

Dimulakan dgn Bismillah & Assalammualaikum......^_^

Menjelang Study or final exam, baru sume pakat nak mengelabah tak tentu arah kan???Korg mesti pernah rasa cam mana mengelabah huhuhu...For this entry, aku nak story tentang final exam kat Uniten hehehe...aku nak suka tengok gelagat student bila nak exam..macam2 aksi & gaya ada...yg malas jadi rajin, yg suka tidoq tak jadi nak tidoq...yg lapaq jadi kenyang, mandi tak basah tidoq tak lena....macam2 hal...kihkihkih....

By the way, aku nak wish gud luck & all the best sume....hopefully, everything ok yer..jgn nak stress sgt dowh..rileks2 sudah huhuhu...After this mesti ramai yg suka kannnn...coz semester break hehehe..ada org paling2 suka coz ada yg akan cuti sampai 4 bulan kannn...fuhhhh, style giler sape yg dapt cuti 4 bulan huhuhu..


Korg nak tahu, nie ler rupa student uniten kuar dari exam hall...nie baru sket kuar...macam lebah kuar dari sarang....uniten style kan????hehehehe..uniten pusaka tersayang (*lagu uniten) kihkihkih..............dah macam lebah keluar drpd sarang dah aku tgk...dgn bunyi bising dgn pelbagai gaya dan intonasi...dgn segala ketidakpuasan hati di luahkan, ada pula senyum tak perlu kata apa2 bak kata najwa mahiaddin...ala yg tomey2 tueeeeeeeeee....


" Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit
Senyum
Tak perlu kata apa-apa "


Aku snap pic nie, masa aku habis study kat library huhuhu...


Exam ari ni dah habis, jom g makan....then balik study plak..nie ler kan ayat bila time exam...kalau bukan time exam...jom balik, kita main ps ke...lepak2 ke...shopping hehehe....
(*suke gedikssss)

Disudahi dgn Alhamdulillah...

GOOD LUCK GUYS.......................................
From Blogger tak berhemah : Aen Yong Hashim (:

Sunday, January 1, 2012

I Wish You



HYE MY LOVELY..LOVELY..LOVELY....GADSKECILMOLEK.BLOGSPOT.COM


<3 ----> Just nak wish "HAPPY NEW YEAR 2012" utk sume hehehe....


<3 ----> Apa yg dah berlalu & berlaku pada tahun 2011 jadikan pengajaran....benda yg baik berlaku pada 2011 jgn di lupakn okeyyy!!!!


<3 ----> Sape2, yg azam pada tahun 2011 xtercapai or tak sempat nak buat..forward pada tahun ni yerr (*peace no war)


<3 ----> Moga azam tahun 2012 korg tercapai....MAY ALLAH BLESS YOU!!!!


<3 ----> Seriously, AYH xde azam baru pun hehehe....just follow kihkihkih (*wink)...


<3 ----> Jgn lupa bersyukur & mengingatiNya.....



sambutan tahun baru di Malaysia


sambutan tahun baru di Brazil


sambutan tahun baru di Rusia



posmen karat >> Tetapi jgn kita lupa bersyukur kerana kita masih di panjangkan umur dan masih dapat melihat dunia serta dalam keadaan aman dan damai








There was an error in this gadget

Terbaik Dari Ladang Hijau

Kalau ang rasa berani, cantik @ hensem..komen rr

Hubungan Blog 1 Dunia....Thank You so much :))

free counters